Ramissio Goji

Share

OCHUTNEJTE „ČERVENÉ DIAMANTY“

Víte, jaké ovoce je nejzdravější na světě? Není to pomeranč nebo ananas. Správnou odpověď je třeba hledat v Himalájích. Rostou tam bobule rostliny goji neboli kustovnice čínské. Blahodárné účinky tohoto ovoce na zdraví a dlouhověkost člověka prověřily kromě řady vědeckých studií především staleté zkušenosti tradiční čínské medicíny. Ta nazývá goji ovocem nesmrtelnosti a elixírem dlouhověkosti. Goji je keř s krásnými oranžovými plody, který roste hlavně na území Číny a Mongolska. V Asii jsou plody tohoto ovoce známé též jako „červené diamanty“. Jeho bobule mají sladkou chuť podobnou karotce a dozrávají od července do října. Tibetští mniši považují goji za hlavní složku své potravy.

 

CO PRO VÁS MŮŽE RAMISSIO GOJI UDĚLAT?

Za svou až lehce neuvěřitelnou pověst vděčí plody kustovnice čínské závratně vysokému obsahu vitamínů, minerálů, aminokyselin a dalších zdraví prospěšných látek. Goji je mimořádně bohaté zejména na vitamín C, kterého obsahuje 50x víc než pomeranče. Důležitou složkou jsou i vitamíny skupiny B a antioxidanty, které pomáhají tělu zbavovat se cizorodých látek a škodlivin. Podle výzkumu amerického ministerstva zemědělství je v plodech goji nejvyšší koncentrace antioxidantů ze všech druhů ovoce či zeleniny.

 

BIO-AKTIVNÍ ZLATÝ DŮL

Biochemici v roce 1980 analyzovali rozbory živin plodů goji z provincie Ningxia bobulí a zjistili, že obsahují více než 15% bílkovin, více než 21 základních minerálů, 18 aminokyselin a značné množství chromu. Množství vitamínů jako je vitamín (thiamin) B1, (niacin) B3 a vitamín C je neobvykle vysoké. Bobule jsou také skvělým zdrojem železa a beta-karotenu. Pro potvrzení těchto výsledků udělali nezávislé laboratoře ve Spojených státech dodatečnou analýzu, která prokázala, že živiny v plodech goji z provincie Ningxia obsahují:

*67 krát více thiaminu (vitamín B1) než v hnědé rýži
*2 krát více niacinu (vitamín B3) než kvasinky
*50 krát více vitamínu C než syrový pomeranč
*5 krát více vápníku než syrový květák
*2 krát více beta- karotenu než syrový špenát

 

POMOCNÍK PŘI LÉČBĚ CUKROVKY

Goji se v čínské medicíně používá již stovky let. Posiluje imunitu, posiluje funkci jater a ledvin, zlepšuje krevní oběh, snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu. Využívá se při léčbě cukrovky, jelikož pomáhá kontrolovat hladinu cukru v krvi. Díky vysokému obsahu beta-karotenu pomáhá zlepšovat zrak a používá se také jako mocné afrodiziakum, které příznivě ovlivňuje sexuální život mužů i žen.

 

PROTI RAKOVINĚ

To nejunikátnější, co goji obsahuje, je ale směs polysacharidů a proteoglykanů, tzv. Lycium barbarum polysacharidy (LBP), což jsou výjimečně silné antioxidanty omezující stárnutí organismu, zvyšující odolnost vůči nepříznivým faktorům vnějšího prostředí a snižující riziko vzniku rakoviny. Díky svým antioxidačním a imunostimulačním účinkům je goji dlouhodobě využíváno především v tradiční čínské medicíně. Právě v oblastech himálajského podhůří, kde je goji běžnou součástí jídelníčku, najdeme obyvatelstvo s nejdelším průměrným věkem na zemi.

Nejdůležitější z antioxidantů jsou vitamíny E a C, bioflavonoidy a karotenoidy. Při klasickém západním způsobu stravování přijímáme denně velmi málo antioxidantů, protože se do velké míry tepelnou, nebo jinou úpravou potravy ničí. Z toho důvodu je nezbytné přijímat tyto látky v koncentrované, biologické formě.

 

PŘI PORUCHÁCH SPÁNKU A NECHUTENSTVÍ

Goji obsahuje i další zajímavé látky jako je skopoletin, daukosterol, kyselina p-kumarová a derivát dopaminu lyciumid A. Pravidelným užíváním Goji se zvyšuje množství hemoglobinu a superoxiddismutázy (SOD) v krvi. A naopak, se výrazně snižuje množství lipidů. Užíváním Goji se zlepšuje neurologický výkon, funkce trávicí soustavy, zlepšuje se celkový pocit zdraví, pohody a spokojenosti. U starších lidí snižuje Goji výskyt závratí, vyčerpání, bolestí hrudníku. Dle studií pomáhá Goji také při poruchách spánku a při nechutenství. Neexistují žádné zprávy o jeho nežádoucích účincích.

 

ODKUD GOJI POCHÁZÍ

Nejvýživnější plody goji se ukrývají v podhůří Himaláje v čínské provincii Ningxia, kde je půda mimořádně bohatá na minerály. Oblastí totiž protékají řeky, které dodávají této rostlině mimořádně kvalitní výživu. A zajišťují tak v jejích plodech maximální možný obsah látek, mimořádně cenných pro lidský organismus. Obyvatelé zmíněné provincie, kteří kustovnici denně konzumují, se mohou pochlubit opravdu vysokým věkovým průměrem. Mít přes 100 let tam není žádnou výjimkou. To je důvod, proč se o tyto drahocenné, přibližně jeden a půl metru vysoké keře tamní lidé starají s maximální péčí. Za plody goji získala Ningxia tři zlaté ceny na Čínském zemědělském veletrhu a zlatou cenu na Malajském mezinárodním potravinářském veletrhu. Na počest GOJI se koná jednou ročně dvoutýdenní festival Happy Berry.

 

PROČ PRÁVĚ RAMISSIO GOJI?

I náš trh v současnosti nabízí produkty z goji od několika různých výrobců. Goji různých značek se však pochopitelně liší svou kvalitou, a tím pádem také obsahem účinných látek. Jedním z nejdůležitějších činitelů, které se podepisují na kvalitě plodů, je jejich původ. Šťáva Goji Ramissio se lisuje z plodů pěstovaných právě v provincii Ningxia, která je výjimečná pěstováním toho nejvydatnějšího goji nejen v Číně, ale na celém světě. Místní pěstitelé z jednoho keře ručně očešou až tři kilogramy bobulí, které do šesti hodin od sběru za studena vylisují, aby se uchovaly jejich mimořádné vlastnosti. Čerstvou šťávu plní do lahví z broušeného skla. Na stočení jednoho litru šťávy Goji Ramissio je přitom potřeba šest kilogramů čerstvých plodů goji. Díky rychlému výrobnímu postupu ji není potřeba žádným způsobem konzervovat, sterilovat ani jinak upravovat. Je zcela přírodním produktem, který krátce po zpracování putuje z Asie přímo do naší firmy, odkud ho posíláme do vašich domovů.

 

VÍTE, PROČ JE MÉNĚ VÍCE?

Právě velmi vysoká míra antioxidantů je hlavním důvodem, proč pravidelně konzumovat goji. Podle výzkumů amerického ministerstva zemědělství by měl každý člověk denně přijmout minimálně 3 000 – 5000 ORAC. ORAC je americký standard vyjadřující schopnost různých druhů potravin likvidovat volné radikály v lidském těle. Jinými slovy ORAC vyjadřuje antioxidační účinky dané potraviny. Goji vychází ze srovnání různých potravin absolutně nejlépe. Sto gramů šťávy lisované z bobulí goji z oblasti Ningxia obsahuje až 59 000 ORAC, což je osmdesátkrát více než stejné množství pomeranče.

To je skvělá zpráva pro všechny, kteří o své zdraví chtějí pečovat efektivně a ekonomicky. Výjimečnost goji a jeho výhoda oproti ostatnímu ovoci a zelenině tedy tkví právě v mimořádně vysoké koncentraci antioxidantů. Díky tomu stačí vypít jen velmi malé množství šťávy z tohoto ovoce, aby člověk pokryl doporučený denní příjem antioxidantů. Již pouhých 25 ml lisované šťávy z kustovnice pokryje nejen minimální, ale rovnou optimální denní potřebu. Ovoce goji je jednoduše superantioxidant.

 

STAČÍ JEDNA SKLENIČKA DENNĚ

Právě díky vysoké koncentraci účinných látek stačí pro dosažení znatelných výsledků pít jen 25 ml Goji Ramissio denně. Jedna láhev vám vydrží až tři týdny. Pouze myslete na to, že do šťávy nepřidáváme žádné konzervační látky, proto ji v zájmu zachování kvality po otevření uchovejte v lednici a čistotě a pijte ji výhradně ze skleniček.

 

 

GOJI RAMISSIO
500 ml /lahev – 599 Kč

Rodinné balení Goji Ramissio v půllitrové lahvi.

♥ 100% šťáva z toho nejlepšího goji – na jednu láhev se vybere 6kg ovoce
♥ až 20 denních dávek Goji

e-shop ZDE

 

Texty a obrázky jsou převzaté z oficiálních stránek společnosti Ramissio.

Share